Scheldebrouwerij

Hoogstraatse producent

SCHELDEBROUWERIJ

Stel jullie even kort voor :

Wij zijn een ambitieuze brouwerij waar met hart en ziel gewerkt wordt om voor elk wat nats te brouwen. Trouw aan tradities, maar altijd op zoek naar een prikkelend evenwicht tussen nostalgisch en vernieuwend. Zonder te filteren of te pasteuriseren en met hergisting op de fles streven wij naar het puurste resultaat. Naast de natuurlijke grondstoffen proef je geduld en gedrevenheid terug in alle karaktervolle smaken. Sinds 1994 werd de Scheldebrouwerij opgericht in Bergen op Zoom en vanaf 2008 kwam er ook een vestiging in Meer.

Welke producten bieden jullie aan :

Wij bieden een breed pallet aan bieren, met een vast assortiment van 9 bieren, zo nu en dan aangevuld met de Schelde'specials'. De Scheldebrouwerij brouwt bier in balans. Bier dat nooit verveelt of teleurstelt.

Lokaal en duurzaamheid winnen meer en meer aan belang. Hoe geven jullie hier invulling aan :

Hier proberen wij de lijnen zo kort mogelijk te houden met de lokale partijen. Gezien wij nog veelal afhankelijk zijn van niet-lokale ingrediënten, compenseren we dit door onze nauwe samenwerking met enkele lokale ondernemers, zoals biersommelier An Martens van 3 in de klok (www.3-in-de-klok.be) en drankenhandel ’t Bierhuis.

Hoe gebruik je zelf je eigen producten het liefst :

Een goed glas bier drinkt prima op zichzelf. Maar goed bier combineert ook uitstekend met lekker eten. Zo staat het begrip beerpairing dan ook hoog in het vaandel van de Scheldebrouwerij. Op de website vind je een hele pagina gewijd aan beer&food met smaakvolle recepten en talloze suggesties. Zoals ook onze nieuwe special : Ginnegapper (is een gin infused Belgisch Blond). Hiermee hebben wij ons gericht op het aanstormende fenomeen 'beertails'. We ontwikkelden verrassende recepten voor een feestelijke biercocktail.

Zin gekregen of op zoek naar meer smaakvolle inspiraties : bezoek de website www.scheldebrouwerij.com en kijk zeker op de pagina bier en spijs. Je zal aangenaam verrast worden.

Scheldebrouwerij
Wenenstraat 7
Hoogstraten
www.scheldebrouwerij.com