De Bouwhoeve

Hoogstraatse logeeradressen in de kijker

DE BOUWHOEVE

Stel jullie even kort voor :

Wij zijn Ludo en Leen en zijn sinds 1989 als 3de generatie actief in het landbouwbedrijf van Ludo zijn ouders. Het was en is nog steeds een melkvee en kippenbedrijf. Maar omdat er vele oude gebouwen waren die onbruikbaar geworden waren voor de moderne landbouw, hebben we in 2004 de oude koestal en hooizolder omgebouwd tot 3 vakantiewoningen. Groepen, families en zakenmensen kunnen bij ons terecht. In 2009 hebben we dan nog 3 vakantiewoningen voor 2 personen bijgebouwd en is ook onze dochter, Dorien, als 4de generatie mee in het bedrijf gestapt. Zij heeft de tak hoeve-ijs en zuivel onder haar vleugels uitgebouwd.

Hoe lang baten jullie de zaak al uit?

Reeds 16 jaar kunnen mensen bij ons komen overnachten.

Waar zijn jullie gelegen?

Wij zijn gelegen ongeveer in het midden tussen de kerk van Hoogstraten en deze van Wortel. Vlak naast de fabriek “De Ster”.

Wat zijn de troeven van de omgeving?

De troeven van onze omgeving zijn ongetwijfeld de mooie vlakke fiets- en wandelwegen, Hoogstraten met zijn mooie kerk en Begijnhof en het natuurgebied “de kolonie” van Wortel en Merksplas zijn dichtbij.

Wat is jullie eigen persoonlijke favoriete plekje in groot Hoogstraten?

Naast het kasteel aan een bruggetje over de Mark, ligt een steen met tekst van Guido Belcanto, een poosplaats langs de rivier de Mark. Dit vinden wij echt een mooi plaatsje.

Waarom moeten de mensen naar jullie komen?

Mensen kunnen bij ons komen om verschillende redenen. Wij zijn een actieve hoeve waardoor het voor gezinnen een landbouwbeleving kan zijn. Fietsers en wandelaars vinden hier ook zeker hun gading. Groepen tot 20 personen kunnen ook bij ons terecht. Als men alle vakantiewoningen samen huurt, maakt men er eigenlijk 1 hele grote vakantiewoning van. Er zijn ruimtes waar men gezamenlijk kan vertoeven.

Alle informatie kan je terugvinden op www.debouwhoeve.be of stuur een mailtje naar info@debouwhoeve.be

De Bouwhoeve

Bouwhoef 2

2323 Wortel

De Bouwhoeve