Mobiele apps

Op ontdekkingstocht doorheen Hoogstraten
Erfgoedwandeling

Erfgoedwandeling

De bestaande digitale stadswandeling van Hoogstraten, waarbij u aan de hand van een rambler op ontdekkingstocht gaat doorheen Hoogstraten, is vanaf nu omgezet in een handige mobiele app. De inhoud is gelijk gebleven, maar de app is handiger, gebruiksvriendelijker én bovendien gratis.  U heeft enkel uw eigen smartphone nodig en u bent vertrokken.

De erfgoedwandeling  neemt u mee langs de meest markante plaatsen en bezienswaardigheden in Hoogstraten. U ontvangt aanvullende tekst-, beeld- of geluidsfragmenten bij de locaties die u passeert. Lieven Van Gils voorziet u van de nodige informatie. Historische beelden en feiten, verhalen en anekdotes tonen u een greep uit het boeiende culturele erfgoed van Hoogstraten. Met deze interactieve wandeling zingt u mee met de Spilzakken, luistert u naar authentieke oorlogsfragmenten en bekijkt u de binnenkant van het Gelmelslot.

Kolonie-app

De Kolonie-app brengt het verhaal van de landlopers in Wortel-Kolonie opnieuw tot leven. Aan de hand van historisch beeldmateriaal, kaarten, getuigenissen, anekdotes en luchtbeelden beleeft u de kolonie op een originele manier.

Vossenstreken

Ook voor kinderen is er een speciale app: Vossenstreken. Deze verrassende wandelapp is er in zowel Wortel- als Merksplas-Kolonie. Kinderen ontdekken de natuur op een avontuurlijke manier. Knotsgekke opdrachten, wonderbaarlijke weetjes en spannende geheimen worden u op uw smartphone voorgeschoteld.

Geocaching

Geocaching is een alom bekende wereldwijde schattenzoektocht op basis van gps-coördinaten. Ook op het grondgebied van Hoogstraten vindt u heel wat caches (kleine schatten) en wandelingen. 

Wat is het doel van geocachen? Iemand verstopt ergens een kleine schat, een (geo)cache genaamd. Een cache is een waterdicht doosje met daarin steeds een logboek, dat is een klein boekje waarin de vinder zijn naam achterlaat. Wie een cache verstopt, plaatst de coördinaten hiervan op Geocaching.com, de officiële website voor alle geocachers ter wereld. U start uw zoektocht door via Geocaching.com de coördinaten te downloaden naar uw gps of via de Geocaching-app op uw smartphone. Eens u de coördinaten heeft, trekt u naar de locatie van de cache en begint de zoektocht. Een cache kan verstopt liggen in een boomstronk, onder een steen, in een emmer in een waterput, enz. Kortom: het is steeds een spannende zoektocht. Eens u de cache gevonden heeft, laat u uw naam achter in het logboek. Daarna laat u een logbericht achter op Geocaching.com, ook als u de cache niet hebt gevonden. Zo weet de verstopper hoe eenvoudig of hoe moeilijk de cache verstopt ligt.

Download alle apps via de Apple App Store of Google Play en ontdek Hoogstraten op een interactieve manier.