23ste editie

Hoogstraten in groenten & bloemen

Met Hoogstraten in groenten & bloemen wordt in Hoogstraten de zomer sinds 1999 symbolisch afgesloten. Het hele centrum wordt omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit.

Sinds 2012 is Tom De Houwer de vaste ontwerper van Hoogstraten in groenten & bloemen. Intussen heeft hij een internationaal team van ontwerpers rond zich die onder zijn leiding en coaching nieuwe creaties maken speciaal voor Hoogstraten. Samen voeren zij nationaal én internationaal de top aan in de wereld van florale vormgeving. Tijdens het weekend van Hoogstraten in groenten & bloemen viert hun passie hoogtij. Ze laten hun inventiviteit en enthousiasme los op het grote publiek. Elk van de ontwerpers heeft een eigen persoonlijke stijl, die wordt aangevuld met aanstekelijke spontaniteit, vakmanschap en dynamiek.

De ontwerpers worden ondersteund door de technische diensten van Stad Hoogstraten. Zij maken de nodige frames en basisstukken voor de verschillende composities. Daarna is het de beurt aan de bloemschikkers om het ontwerp uit te werken. Voor de realisatie worden tientallen vrijwilligers ingeschakeld. De energie die uitgaat van de samenwerking met hen, vormt misschien wel de allerbelangrijkste factor voor het welslagen van dit uitzonderlijk evenement. Zonder hun enthousiasme en inzet zou Hoogstraten in groenten & bloemen nooit zijn uitgegroeid tot een happening van deze omvang en met deze positieve uitstraling.

Praktische info
Wanneer: derde weekend van september 2022
Plaats: centrum Hoogstraten
Kinderdorp: Begijnhof Hoogstraten