VVV Hoogstraten

Samenwerken

Toerisme Hoogstraten of de ‘dienst voor toerisme’ wordt in de volksmond vaak ‘het VVV’ genoemd. Nochtans zijn VVV Hoogstraten en Toerisme Hoogstraten twee verschillende gegevens: Toerisme Hoogstraten is onderdeel van het stadsbestuur en VVV Hoogstraten is een aparte vereniging die zich inzet voor het toerisme in en naar Hoogstraten. Dat deze twee nauw met elkaar samenwerken, spreekt uiteraard voor zich en in de loop der jaren hebben zij samen dan ook al heel wat mooie toeristische evenementen en producten kunnen realiseren.

De geschiedenis van VVV Hoogstraten gaat terug tot in 1957. Op 2 april van dat jaar verschenen in het Belgisch Staatsblad de eerste statuten van de Vereniging voor Vreemdelingenverkeer en Toerisme der gemeenten Hoogstraten, Meer en Minderhout, afgekort VVV Noorderkempen.

Na de fusie van de verschillende Hoogstraatse deelgemeenten in 1977 werd deze naam veranderd in VVV Hoogstraten. Het is de start van vele mooie Hoogstraatse tradities die nog steeds aanwezig zijn in het huidige toeristische aanbod van Hoogstraten: Begijntjes Laat Besluit, beiaardconcerten, oprichting ‘Hertogelijk genootschap van de Ghesellen van de Aardbei van Hoogstraten’, uitwerking van wandel- en fietsroutes, ontwikkeling van gidsencursussen, …

1999 was opnieuw een bijzonder jaar voor VVV Hoogstraten. Niet alleen het begijnhof werd gerestaureerd en werd Unesco Werelderfgoed, maar ook Hoogstraten in Groenten & Bloemen werd voor het eerst georganiseerd. Dit succesverhaal gaat nog steeds door. Nog jaarlijks wordt Hoogstraten in Groenten & Bloemen door VVV Hoogstraten georganiseerd en het heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht van weleer verloren. In tegendeel…

In 2007 – ter ere van haar 50-jarig bestaan – krijgt VVV Hoogstraten de titel van ‘Koninklijke Vereniging’.

Lid worden?
Tot op de dag van vandaag is VVV Hoogstraten een meer dan actieve vereniging. Een enthousiast groep creatieve Hoogstratenaren promoot ons ‘stadje met smaak’ en zorgt er voor dat Hoogstraten een aantrekkelijke gemeente is om te bezoeken, te fietsen, te wandelen of te genieten. 
Om deze werking in de toekomst op ditzelfde niveau te kunnen verder zetten, is VVV Hoogstraten nog op zoek naar nieuwe leden die haar rangen kunnen versterken. Lijkt het u wel wat om deel uit te maken van een enthousiaste groep en samen Hoogstraten te promoten als aantrekkelijke gemeente om te bezoeken, te fietsen, te wandelen of van te genieten? Bent u creatief en houdt u ervan om nieuwe, toeristische projecten te bedenken en uit te werken? Bent u misschien een fervent wandelaar of fietser en vindt u dat er op dit vlak nog heel wat mogelijkheden zijn? Dan bent u de geknipte vrouw of man voor VVV Hoogstraten.
Interesse? Neem dan contact op met Toerisme Hoogstraten.
(03 340 19 55 | toerisme@hoogstraten.be)