Editie 2020

Hoogstraten in groenten & bloemen

Hoogstraten in groenten & bloemen in 2020, ook in coronatijden

Het jaarlijks openluchtevenement Hoogstraten in groenten & bloemen staat voor creativiteit en inventiviteit. Elke keer opnieuw komen team en vrijwilligers met adembenemende creaties en originele combinaties naar buiten, steeds opgetrokken uit groenten, bloemen en fruit en gerealiseerd met vernuftige staaltjes van techniek. Deze vaste waarden zal je ook terugvinden in de editie van 2020, maar dan anders: minder creaties (slechts één), minder groots (alhoewel!) en zonder levend publiek (en toch ‘live’), maar zeker niet minder spectaculair. Audiovisuele technieken brengen de boodschap ‘verbondenheid’ bij je thuis. Finesse, magie en passie worden haarfijn in beeld en klank gebracht. 

Ontwerper Tom De Houwer liet zich bijstaan door nog meer Hoogstraats talent en bedacht een bewegend floraal kunstwerk. Benieuwd naar het resultaat? Je kan het kunstwerk hier bekijken:

Op zaterdag 19 en zondag 20 september kan je het kunstwerk ook bewonderen op groot scherm in het Begijnhof tussen 10u en 21u. Omwille van de coronamaatregelen die worden opgelegd, vragen we je om volgende regels in acht te nemen: thuis blijven als je ziek bent, looprichtingen volgen, afstand houden en mondmasker dragen wanneer de afstand niet gerespecteerd kan worden. 

Kom bij voorkeur te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Is het tijdens je bezoek te druk en kan je geen veilige afstand houden van andere bezoekers? Kom dan later even terug. Op zaterdagnamiddag (13.30u tot 17u) en zondag (10u tot 17u) houdt Davidsfonds Hoogstraten ook haar ‘Vers Geperst’-evenement in de Begijnhofkerk. Op die momenten zal het dus zeker drukker zijn.

De fotowedstrijd is intussen afgelopen. Op 18 september wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voor meer informatie over het project of voor perscontacten, contacteer projectcoördinator Ann Leemans: 0479/41 72 88 of ann.leemans@hoogstraten.be