Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Het stadsbestuur stelt z'n vrijetijdsinfrastructuur graag ter beschikking van de Hoogstraatse verenigingen en inwoners voor sportieve of socio-culturele activiteiten.
 

Voorwaarden

De vrijetijdsinfrastructuur wordt ter beschikking gesteld aan volgende categorieën van gebruikers:

 • Categorie 0: stadsdiensten en adviesraden
 • Categorie 1: (geregistreerde) Hoogstraatse verenigingen en inwoners
 • Categorie 2: niet-Hoogstraatse verenigingen en inwoners uit buurgemeenten
 • Categorie 3: commerciële organisaties en zelfstandige lesgevers
 • De sportinfrastructuur mag enkel gehuurd worden voor sportieve evenementen, trainingen,…
 • De lokalen van het gemeenschapscentrum kunnen gebruikt worden voor vergaderingen, lezingen, concerten, socio-culturele initiatieven/evenementen, filmavonden,…
 • De andere lokalen enkel voor vergaderingen, lezingen,…

N.B. Privéfeesten en fuiven komen hier niet voor in aanmerking. 

De stad probeert haar infrastructuur zo laagdrempelig mogelijk ter beschikking te stellen. Er wordt wel een financiële bijdrage gevraagd voor het gebruik van de accommodatie. Hoeveel dat is, verschilt van locatie tot locatie. Je kan de meest actuele retributies raadplegen in het 'retributiereglement vrijetijdsinfrastructuur' helemaal onderaan deze pagina. 

Hoe kan ik de infrastructuur reserveren?

De aanvraag doe je rechtstreeks bij de beheerder van de betrokken accommodatie.

Binnenkort (medio maart-april) zullen alle aanvragen voor gemeentelijke infrastructuur verlopen via de digitale reservatiemodule: https://reservaties.hoogstraten.be

 

Infrastructuur bekijken

Hieronder vind je een kort overzicht van de beschikbare gemeentelijke accommodatie. Wil je meer uitgebreide informatie over deze, én niet-gemeentelijke, locaties dan kan je een kijkje nemen op de Zaalzoeker!

De Rabboenizaal Spijker is een grote zaal uitgerust met podium. De zaal laat toe om grootschalige podiumvoorstellingen te organiseren tot 550 personen. Er is een aansluitende foyer en cafetaria. De zaal kan gehuurd worden met of zonder theatertechnisch materiaal. De aansluitende cafetaria, die tot 300 personen kan zetten, kan ook afzonderlijk gehuurd worden. De cafataria is voorzien van een uitgeruste keuken en toog. 

Lindendreef 37
2320 Hoogstraten
(Parking en inkom via Antoon de Lalaingstraat, z.n.)

Het GC strijkt neer in de ateliers van de Kunstacademie IKO. Het auditorium op de campus Groenewoud valt onder de vleugels van het gemeenschapscentrum. Een boeiende presentatie? Een prikkelende film? Of een blik verruimende lezing? Dan kan je in het auditorium terecht. Het auditorium is voorzien van 49 zitplaatsen en biedt heel wat projectiemogelijkheden. 

Buizelstraat 11
2320 Hoogstraten

Als gevestigd informatiecentrum proef je meteen de sfeer in de bibliotheek: dit is de uitgelezen plaats om een stimulerende workshop of lezing te geven of om geanimeerd te vergaderen. De naam van de zaal dekt de lading perfect: hier ontmoet je nieuwe inzichten en elkaar. 

Lindendreef 1b
2320 Hoogstraten

De infrastructuur van zaal Pax bestaat uit meerdere lokalen die gehuurd kunnen worden voor diverse socioculturele activiteiten gaande van vergaderingen tot concerten en ledenfeesten. Privé-feesten zijn niet toegestaan. 

Grote zaal, geschikt voor 150-200 personen
Gelach zaal, geschikt voor 100-150 personen
Groene zaal, geschikt voor 25 personen
Vergaderlokaal, geschikt voor 25 personen
Leskeuken, geschikt voor 10 personen

De vier gemeentelijke basisscholen stellen hun refters, onder voorwaarden, ter beschikking aan het Hoogstraatse verenigingsleven. Enkel verenigingen kunnen gebruikmaken van deze infrastructuur en dit voor socioculturele activiteiten. Sportieve activiteiten kunnen niet in de refters (maar wel in de turnzalen of speelplaatsen). 

Verenigingen kunnen gebruikmaken van de refter op weekavonden, in het weekend of tijdens schoolvakanties. 

 • Refter en speelplaats van de gemeentelijke basisschool Hoogstraten, Gr. Elisabethlaan 21
 • Refter en speelplaats van de gemeentelijke basisschool Wortel, Worteldorp 13
 • Refter van de gemeentelijke basisschool Wortel, Rooimans 5
 • Refter van de gemeentelijke basisschool Meer/Meersel-Dreef, Kapelweg 2
 • Refter van de gemeentelijke lagere school De Meerpaal, Terbeeksestraat 6

Het statige Raadhuis in Meerle onderging in 2021 een grondige renovatie en staat nu volop ter beschikking van het lokale verenigingsleven. Er zijn diverse lokalen die gehuurd kunnen worden: een vormingslokaal, vergaderlokaal, de voormalige raadzaal en de cafetaria. De capaciteit is telkens beperkt, dus enkel kleinschalige activiteiten zijn hier mogelijk. 

Het Raadhuis biedt onderdak aan het lokaal dienstencentrum en de uitleenpost van de bibliotheek. De ruimtes kunnen buiten hun openingsuren gebruikt worden. 

Gemeenteplein1
2320 Meerle

De voormalige parochiale zaal van Meer werd in 2021 stevig onder handen genomen en biedt vanaf 2022 een gezellige ontmoetingsplaats voor allerhande socioculturele activiteiten. De zaal kan in zijn geheel gehuurd worden of er kunnen drie afzonderlijke ruimtes gecreëerd worden door middel van mobiele wanden. Er is een uitgeruste toog en keuken voorzien. 

Mussenakker 13
2320 Meer

Doorheen heel Hoogstraten kan je terecht in tal van turnzalen en sporthallen voor jouw sportieve activiteiten. De volgende locaties worden via de stad ter beschikking gesteld:

Voor seizoensreservaties en losse, eenmalige reservaties:

 • Turnzaal gemeentelijke basisschool Hoogstraten, Gr. Elisabethlaan 21
 • Turnzaal gemeentelijke basisschool Wortel, Worteldorp 13
 • Turnzaal basisschool Scharrel (Minderhout), Witherenweg 2
 • Turnzaal basisschool De Klimtoren (Meerle), Ulicotenseweg 1
 • Turnzaal gemeentelijke basisschool Meersel-Dreef, Kapelweg 2
 • Turnzaal gemeentelijke basisschool De Meerpaal (Meer), Terbeeksestraat 6

Enkel voor seizoensreservaties en categorie 1 gebruikers (Hoogstraatse verenigingen en inwoners) na contact sportdienst (sport@hoogstraten.be):

 • Sporthal en turnzaal Klein Seminarie, Vrijheid 234, Hoogstraten
 • Sporthal ASO Spijker, Lindendreef 37, Hoogstraten
 • Sporthal VTI Spijker (De Zevensprong), Gelmelstraat 62, Hoogstraten
 • Sporthal VITO, Karel Boomstraat, Hoogstraten
 • Kunstgrasveld vzw Spijker, Gelmelstraat 62, Hoogstraten
 • Gevechtssportenzaal Sportoase, Katelijnestraat 31, Hoogstraten

Seizoensreservaties voor alle sportzalen worden aangevraagd bij de sportdienst in de maand mei voor het volgende seizoen (september-augustus). Opvolging van deze reservaties gebeurt via een online reservatieplatform (https://reservaties.hoogstraten.be). 

Losse, eenmalige reservaties voor de turnzalen kunnen rechtstreeks aangevraagd worden via het online reservatieplatform (https://reservaties.hoogstraten.be). 

De polyvalente zaal 4-5-6 is geschikt voor zeer diverse doeleinden. De zaal biedt veel ruimte, maar slechts beperkte aanwezige faciliteiten. 

Gemeenteplein 1
2320 Meerle

Niet gevonden wat je zocht?

Biedt de gemeente niet aan wat je zoekt? Misschien kan de Zaalzoeker je verder helpen in je zoektocht naar geschikte accommodatie. Deze zoekmachine toont, naast de gemeentelijke infrastructuur, ook tal van particuliere zalen en lokalen waar je terechtkan voor allerhande activiteiten.