Wijk-werken

Sinds 1 januari 2018 is PWA omgevormd tot wijk-werken. Voor Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Merksplas, Ravels en Rijkevorsel organiseert het samenwerkingsverband Noorderkempen Werkt het “wijk-werken”. Doel van wijk-werken is om langdurig werkzoekenden en mensen die nog geen voltijdse baan aankunnen, werkervaring en werkritme laten opdoen.

Wil u gebruik maken van wijk-werken?

Met het wijk-werken kunnen werkzoekenden aan de slag in scholen, verenigingen, de gemeente, land- en tuinbouwbedrijven of voor bepaalde taken bij private mensen thuis. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard, het is immers een stap in hun zoektocht naar een duurzame job.

Wil u weten welke activiteiten mogelijk zijn, ga dan eens kijken op de Vlaamse activiteitenlijst  https://www.vdab.be/wijk-werken/activiteitenlijst.

Naast het inschrijvingsgeld van 7,50 euro per jaar betaalt u als gebruiker een vaste prijs van 6,95 euro per begonnen uur. Deze prijs geldt voor alle wijk-werkactiviteiten in heel de Noorderkempen.

Meer info?

Wil u als wijk-werker aan de slag?

Bent u ingeschreven als werkzoekende bij VDAB of bent u leefloongerechtigde maar voelt u zich niet klaar om onmiddellijk in het gewone arbeidscircuit aan de slag te gaan? Dan komt u misschien in aanmerking voor het wijk-werken.

Bent u ingeschreven als werkzoekende bij VDAB? Neem contact op met het VDAB kantoor in èw buurt: werkwinkel Turnhout, Spoorwegstraat 7, 2300 Turnhout, 014 68 94 30
Bent u leefloongerechtigde? Neem dan contact op met het OCMW / Sociaal Huis dat uw leefloon uitbetaalt.

Meer info

Waar kan ik terecht voor meer info?

Voor informatie kan u elke werkdag terecht op het algemeen telefoonnummer 03 340 16 39.

U kan ook mailen naar wijkwerken@nkwerkt.be, langskomen op één van de zitdagen of een afspraak maken met uw bemiddelaar wijk-werken.

Informatie zitdag Hoogstraten

AdresDagTelefoonnummerE-mailadres contactpersoon

Sociaal  Huis Hoogstraten
Jaak Aertslaan 7, 2320 Hoogstraten

Donderdag van 9.00 tot 12.00 uur03 340 16 39Greet De Gruyter
greet.vdab@nkwerkt.be