Winterpremie prepaidmeter

Inhoud

Verwarm je jouw woning met een prepaidmeter aardgas of elektriciteit met uitsluitend nachtmeter en heb je moeite om tijdens de winter de verwarmingskosten te dragen? Dan heb je mogelijks recht op een tussenkomst voor je opladingen.

Voorwaarden

  • Je woont in Hoogstraten
  • Je verwarmt je woning met een digitale prepaidmeter aardgas of elektriciteit met nachttarief via accumulatieverwarming
  • Het moet gaan over verbruik voor verwarming. De premie geldt niet voor verbruik tijdens het koken.

Procedure

Je maakt een afspraak bij de sociale dienst van stad Hoogstraten. De maatschappelijk werker bekijkt samen met je of je in aanmerking komt. Het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst neemt een beslissing om je een maandelijkse tussenkomst in de winterperiode toe te kennen.

Een afspraak maken kan door te bellen of te mailen naar de sociale dienst, of via onderstaande knop.

Afspraak maken

Wat meebrengen

  • Je identiteitskaart
  • De gegevens van je prepaidmeter (EAN-code)
  • Bewijs van je financiële situatie: inkomsten, uitgaven, schulden

Financiële voordelen

Het bedrag is afhankelijk van jouw energietarief (sociaal tarief of standaard tarief) en van jouw type woning. De maandelijkse premie wordt rechtstreeks aan Fluvius betaald, niet op jouw rekening. De premie geldt enkel tijdens de wintermaanden, dus van 1 november tot en met 31 maart.

Maandelijks (vanaf de datum van je aanvraag, dus ten vroegste vanaf de maand november tot en met de maand maart) komt het bedrag automatisch op je digitale prepaidmeter.

Naar top