#zomerinhoogstraten

Om te genieten van de zomer moet je niet ver rijden. Deze zomer dompelen we je op verschillende plaatsen doorheen de fusie onder in een heerlijke zomerse vibe: aanstekelijke muziek, een dorstlessende bar en meeslepende verhalen. Het enige wat jij moet doen is je gezellig nestelen en genieten!

Onze zomerse karavaan duikt op vier plaatsen op doorheen de fusie deze zomer: op 5 juli in Minderhout, op 12 juli in Wortel, op 8 augustus in Hoogstraten en op 23 augustus in Meer! Ontdek hieronder het programma voor elk van die plaatsen.

Weetje: #zomerinhoogstraten vervangt het Vat van’t Stad dat tot vorig jaar op Den Dijk werd georganiseerd. 

 

Programma

  • Zjosfinks, meesterverteller, vertelt enkele nieuwe en oude verhalen die elke Hoogstratenaar zeker moet gehoord hebben. Het programma start steeds om 20u15 en duurt 50 minuten.
  • Elke avond is er een programma voor kinderen door de voorlezers van de Bib.
  • Voor de muzikale omlijsting wordt steeds gezorgd door een andere muziekgroep. Steeds in de zomerse sfeer. 

Concreet

  • 19u30 aanvang
  • 19u30 start programma voor kinderen en muzikale omlijsting
  • 20u15 Zjosfinks vertelt z'n verhalen
  • 21u00 muzikale omlijsting
  • 21u45 einde bar
  • 22u00 einde

Op 8 augustus kan je komen zomeren aan de Poëziebus op de parking van IKO kunstacademie in Hoogstraten.

◤POËZIEBUS TOUR 2018◥

Van 6 tot en met 12 augustus doorkruisen 20 Belgische en Nederlandse podiumdichters de Lage Landen in een rode oldtimerbus. 

Onze dichters, rappers, spoken word artiesten en slammers vertegenwoordigen alle genres en stijlen die ons taalgebied biedt. Een optreden van Poëziebus is daarom niet alleen een perfecte introductie tot de podiumdichtkunst, maar ook een feest voor de doorgewinterde poeziëfan.

Alle optredens van Poeziëbus zijn gratis toegankelijk!

◤DICHTERS◥

Kristien Spooren // Hind Eljadid // Sabina Lukovic // Noctu // Karin van Kalmthout // Steven Graauwmans // Onias Landveld // De Alchemist // Tijgerlelie Wijnhard // Lucie de Droom // Rommelhond // Lindah Nyirenda // Erika De Stercke // Flow 5 // Insayno // Laure-Anne Vermaercke // Maxime Garcia Diaz // Dorien Dijkhuis // Jan Wagenaar // Nick J. Swarth

Gastdichters t.b.a.

◤PROGRAMMA HOOGSTRATEN◥

I.s.m. Stad Hoogstraten

➪ Parking IKO Kunstacademie (Dokter Versmissenstraat 6, 2320 Hoogstraten)

20.00 – 22.30 Optredens van Poëziebus 
20.00 – 22.00 Poëzie op maat + live zeefdrukken 

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
De Poëziebus is een reizend gezelschap van jaarlijk wisselende podiumdichters uit Nederland en België. De dichters verzorgen gratis toegankelijke optredens én workshops op openbare plaatsen.

Website: www.poeziebus.nl // www.poeziebus.be

Op donderdag 23 augustus kan je komen zomeren aan het Klooster in Meer.

Op donderdag 23 augustus zomert de cultuurdienst aan de kloostersite in Meer.

Het programma:

19u30 programma voor kinderen - spelen met woorden en letters?! de voorlezers van de Bib voorzien een leuk programma voor alle kinderen.

19u30 Nashville Bum  - ‘Nashville bum’ brengt covers van Johnny Cash, Hank Williams, Ray Lamontagne, Gram Parsons, Old crow medicine show,… en verspreiden de countrymicrobe met veel overtuiging. Check it out!

20u15 Zjosfinks vertelt - speciaal voor #zomerinhoogstraten vertelt Zjosfinks enkele oude en nieuwe verhalen die elke Hoogstratenaar moet gehoord hebben.

21u05 We feesten nog even door met Nashville Bum