Bike2School

Bike2School stimuleert lagere schoolkinderen om met de fiets of te voet naar school te gaan

De stad Hoogstraten neemt deel aan het project Bike2School dat 40% meer duurzame schoolverplaatsingen in 14 Kempense gemeenten wil realiseren, met een jaarlijkse CO2-reductie van 972 ton. De voorbereiding is gestart en vanaf schooljaar 2021-2022 zullen 83 lagere scholen uit de Kempen deelnemen. In Hoogstraten wordt het project uitgetest door twee scholen die het traject School-straten al doorlopen hebben: Basisschool Spijker in Hoogstraten en Vrije Basisschool Scharrel in Minderhout.

Via het project zullen lagere schoolkinderen gestimuleerd worden om met de fiets of te voet naar school te gaan door hun fietsgebruik (of hun wandeling) volledig geautomatiseerd te registreren. Met de verzamelde (p)munten kunnen de leerlingen bij lokale handelaars en/of op de lokale kermis een beloning kopen. Dit wordt nog concreet uitgewerkt tegen juni 2021.

IOK (Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen) coördineert het project. Naast Hoogstraten nemen ook de gemeenten Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo deel aan Bike2School. Voor dit project ontvangen de projectpartners 300.000 euro subsidies van EFRO GTI Kempen, 70.000 euro via de provincie Antwerpen en 10.000 euro via de provinciale 10op10 subsidies.

Het project kadert binnen het engagement van de 29 Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot te verminderen met 40% tegen 2030. Meer informatie hierover vind je hier.

Met de steun van: