Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Zin in een onvergetelijk avontuur?! Stel je dan kandidaat voor de jongerenreis naar Za-Kpota in 2023.

Hoogstraten heeft sinds 2014 een stedenband met de West-Afrikaanse gemeente, Za-Kpota. 

De essentie van de stedenband is dat beide besturen kennis en ervaring uitwisselen. Za-Kpota en Hoogstraten werkten al samen rond thema’s zoals geboorteregistratie, composttoiletten, schooltuinen, schooluitwisselingen, cooperaties, …

In 2018 deden we onze eerste jongerenreis met 8 jongeren uit Hoogstraten en 8 jongeren uit Za-Kpota. Hier breidden we een vervolg aan in 2021. We startten samen een aantal projecten en wisselden ervaringen uit. In 2018 werd er gewerkt rond kinderrechten, in 2021 kwamen thema's als afval en welzijn aan bod. En nu? 

Wel, in 2023 vertrekken we opnieuw!

Jongerenreis 2023

De volgende jongerenreis zal starten in oktober 2022 met een uniek voortraject, waarna we in september 2023 met zijn allen op reis vertrekken.

Dit voortraject geeft je de kans om de andere jongeren en begeleiding te leren kennen, maar zorgt er ook voor dat je met de juiste informatie kan vertrekken over de thema's, cultuur, uitdagingen, ... Daarnaast kom je al in contact met de Beninese jongeren via Whatsapp en start je uitwisseling dus eigenlijk al tijdens het voortraject. 

Wil je graag een duidelijker beeld van het traject? Weet je niet goed wat wij verwachten? Zit je nog met veel vragen?

Wij geven graag een antwoord!

Op 2 september organiseren we om 20u 's avonds een infomoment over de jongerenreis op het gemeentehuis in Hoogstraten. Iedereen is welkom, maar we vragen om je even in te schrijven via onderstaande knop. Zo weten wij hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten! We communiceren de locatie nog per mail.

Om deel te nemen moet je aan volgende voorwaarden voldoen:

  • In Hoogstraten wonen.
  • Tussen de 18 en 30 jaar oud zijn op moment van vertrek (september 2023).
  • Beschikbaar zijn voor het ganse voortraject.
  • Een basiskennis Frans (je moet minstens een eenvoudig gesprek kunnen voeren).
  • Heel veel goesting hebben!

Als je geselecteerd bent voor het traject vragen we een bijdrage van 500 euro zodra we vertrekzekerheid hebben voor de reis. Voor het voortraject betaal je geen bijdrage.

Heb je veel vragen? Kom dan naar ons infomoment! De begeleiding vertelt je over het volledige traject en beantwoordt al jouw vragen.

Wil je je graag inschrijven?

Stuur je CV en motivatiebrief naar ariane.snels@hoogstraten.be voor 18 september 2022. Je ontvangt een bevestigingsmail en wordt vervolgens uitgenodigd voor een gesprek eind september.

Ons voortraject ziet er als volgt uit:

DatumOnderwerp
14 oktober 2022Kennismakingsmoment
26 november 2022Themadag 1
3 december 2022Speeddate ZKP
11 maart 2023Themadag 2
22 april 2023Inleefspel

12 en 13 mei 2023

Inleefweekend
16 en 17 augustus 2023Voorbereidings 2-daagse

Deze data zijn verplichte momenten voor deelnemers aan de reis.