Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook de Fietsbieb van Hoogstraten wil een steentje bijdragen aan de crisis. Daarom organiseerden zij op zaterdag 9 april een grote inzamelactie voor kinderen - en volwassenfietsen tussen 09u30 en 11u30 (Karel Boomstraat 44, 2320 Hoogstraten). Er werden maar liefst 14 fietsen ingezameld!

Nog niet tot in de Fietsbieb geraakt, maar je wil toch nog helpen? 

Komende zaterdag 16 april organiseert Fietsbieb Hoogstraten een extra inzamelmoment voor kinder- en volwassenfietsen in de Karel Boomstraat 44, 2320 Hoogstraten. Dit tussen 9u30 en 11u30.

Heb je een fiets beschikbaar en wil je deze graag schenken? Dan ontvang je voor deze keer geen waardebon, maar geef je automatisch een gratis lidmaatschap aan een kind of volwassene op de vlucht.  De fiets die je binnen brengt, gaat niet automatisch naar een vluchteling. Wel zorg je ervoor dat iemand een jaar lang gratis gebruik kan maken van een fiets van de Fietsbieb (= schenking van een fiets = schenking van een gratis lidmaatschap). Het verstrekken van gratis lidmaatschappen loopt tot eind juni. De fietsen komen in het volledige aanbod van de Fietsbieb terecht waar onder andere vluchtelingen kunnen kiezen uit het aanbod. 

Kan je niet langskomen tijdens de openingsuren?  Dan kan je de vrijwilligers een mailtje sturen via hoogstraten@fietsbieb.be. Schenkingen zijn nog welkom tot en met paaszondag 17 april. We vragen wel om je fiets zelf tot aan de Fietsbieb te brengen. Voor andere vragen over dit initiatief, kan je terecht bij de jeugddienst van stad Hoogstraten via 03/340 19 52 of via maartje.vanpoppel@hoogstraten.be

Op zaterdag 16 april is de fietsbieb enkel geopend voor het schenken van een fiets. Voor het uitlenen of terugbrengen van fietsen voor kinderen tot en met 12 jaar kan je terecht tijdens het volgende openingsmoment op zaterdag 7 mei tussen 9u30 en 11u30.  Alle info over onze reguliere werking vind je hier.