Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

De Vlaamse regering maakte vandaag bekend dat 25 jeugdprojecten over heel Vlaanderen voor bijna 4 miljoen euro aan subsidies krijgen. Daar zijn twee Hoogstraatse projecten bij in het kader van het masterplan kindvriendelijke ruimte: 't Slot in Wortel en Den Dijk in Hoogstraten.

De Vlaamse Regering investeert in de infrastructuur die stad Hoogstraten opzet voor haar jeugdbewegingen. 

’t Slot in Wortel

De Vlaamse regering maakt een bedrag van 50.351,73 euro vrij voor de verwezenlijking van kwalitatieve en duurzame ontmoetings- en speelruimte achter de lokalen van ’t Slot en KLJ Wortel. De stad wil er voor zorgen dat de jeugd van Wortel in het centrum van het dorp een ontmoetings- en speelruimte ter beschikking heeft. Daarbij ligt de nadruk op avontuur en spel met een gezinsvriendelijk karakter. Bij de verbouwing van het gebouw staat het gedeeld en functioneel gebruik van de ruimtes centraal. Voor de inrichting wordt er samengewerkt met de verenigingen en met de buurt. Het project moet ook bijdragen tot een groenere buurt.

Den Dijk in Hoogstraten

Jeugdsite Den Dijk krijgt 112.255,44 euro steun voor de verwezenlijking van een kwalitatieve en duurzame ontmoetings- en, speelruimte. De gebouwen voor KSA, KLJ en Plussers Hoogstraten nabij het centrum van Hoogstraten zullen tijdens de vakanties ook gebruikt worden door de gemeentelijke speelpleinwerking en daarnaast voor allerlei socio-culturele activiteiten. De stad creëert hier in samenspraak met de verenigingen, kinderen, jongeren, scholen en omwonenden een plek voor zowel georganiseerde als niet-georganiseerde kinderen en jongeren. De nadruk komt te liggen op avontuur en natuur.

Met het Masterplan Kindvriendelijke Publieke Ruimte voert stad Hoogstraten een beleid dat wonen, sport, spel, groen en water goed met elkaar laat samengaan. Daarbij is ook aandacht voor de manier waarop jongeren en kinderen zich veilig en zelfstandig kunnen verplaatsen met de fiets of te voet.