Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Op vrijdag 1 juli 2022 is De Markt in Hoogstraten weer van start gegaan. Op de overdekte boerenmarkt kunnen we weer acht vrijdagen genieten van verse, lokale en seizoensgebonden producten. Het concept is grotendeels hetzelfde als in 2021, maar vanaf dit jaar nemen onze lokale boeren en telers het voortouw met de steun van stad Hoogstraten. Andere partners zijn VITO Hoogstraten en Coöperatie Hoogstraten.

De Markt vindt elke vrijdagnamiddag plaats van 1 juli 2022 tot en met 26 augustus 2022 van 14.00 tot 18.00 uur in de Markthal van VITO. Samen met de vrijwilligers van FERM, onze lokale boeren en tuinders, enkele nieuwe vaste standhouders en gaststandhouders willen we er een warme, gezellige zomer van maken met allerlei leuke evenementen zoals een cocktail friday, een kaas- en wijnmiddag, een kindermiddag, een wafelenbak, broodje beleg en een tapas-dag. Op 1 juli wordt een bijzondere opening georganiseerd met een barbecue door onze nieuwe vaste standhouder Becktopuur. Rond Moederdag houdt gaststandhouder Pauline een workshop rond het  maken van veldboeketten. De vrijwilligers zullen weer een drankje voorzien tijdens de verschillende evenementen.

De Markt sluit aan bij de lokale voedselstrategie van Hoogstraten. Via het platform ‘OogstStraten’ werkt  het gemeentebestuur, samen met burgers, aan het toekomstig voedselsysteem in de stad. Duurzame landbouw, streekidentiteit, het contact tussen producent en consument en een betere voeling met voedsel, speelden daarbij de hoofdrol.

Tijdens de pop-upmarkt maken de klanten kans op het winnen van een ballonvaart die wordt aangeboden en gesponsord door de coöperatie Hoogstraten. Op vrijdag 26 augustus zal de winnaar worden bekendgemaakt tijdens de laatste marktdag. 

Vrijdag 29 juli is er geen markt omdat dan de Hemelrijksestraat is afgesloten voor een wielerwedstrijd.

Volg De Markt op www.facebook.com/demarkthoogstraten