Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

De bossen van de Mosten zijn erg geliefd bij vele bezoekers die er willen vertoeven in het groen. Er komen de laatste jaren steeds meer wandelaars, fietsers, ruiters, jeugdverenigingen enzovoort. De oppervlakte bos is er jammer genoeg beperkt. Om het voor iedereen aangenaam en veilig te houden zijn goede afspraken nodig.

Stad Hoogstraten organiseerde daarom samen met vzw Bosgroep Kempen Noord een participatief traject met vertegenwoordigers van de verschillende recreatieve gebruikersgroepen. Er werd samen gezocht naar een betere toegankelijkheid zodat iedereen kan genieten van de bossen. Zo komt er bijvoorbeeld een vast mountainbike-parcours, een kindvriendelijk wandelpad rond de vijver en een leuk speelbos. Ieder jaar kunnen verschillende wedstrijden doorgaan voor ruiters, cyclocrossers, natuurlopers of mountainbikers. Parkeren kan enkel nog op de parkings aan Hoogeind, en dus niet meer op de boswegen of in het bos.

Inhoudelijke vragen kunnen gesteld worden aan Kim.vanboxel@hoogstraten.be.

Voor de vernieuwde toegankelijkheidsregeling loopt er een consultatieperiode van 23 augustus 2023 tot en met 18 september 2023. De toegankelijkheidsregeling is hier terug te vinden.

Heb je opmerkingen of bezwaren? Dan kan je die kenbaar maken aan het Agentschap voor Natuur en Bos: