Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

In het gezelschap van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir is stad Hoogstraten op 19 februari begonnen met de aanplant van het klimaatbos in Hoogstraten. Zo'n 3.880 bomen en struiken zullen straks op dit perceel geplant worden. Vandaag werden al enkele honderden boompjes gezet.

Het toekomstige bos ligt aan de rand van Hoogstraten, op een perceel van wel 1,6 hectare. Dat is bijna drie voetbalvelden groot! 

We planten daar straks een heleboel soorten inheemse bomen, zoals spork, zomereik en winterlinde. Onze insecten, vogels en zoogdieren vinden er alles wat ze nodig hebben. Zo krijg je een gezond bos dat barst van het leven en de klimaatverandering helpt tegen te gaan. Het toekomstig bos krijgt niet toevallig de naam ‘Muntbos’. Op termijn zal het een stapsteen vormen voor dieren die gebruikmaken van het nabijgelegen ecoduct De Munt.

Gezamenlijk initiatief

De plantactie is een gezamenlijk initiatief van stad Hoogstraten, BOS+, Bosgroep Kempen Noord, De Ronde Tafel Hoogstraten en Regionaal Landschap de Voorkempen.