Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

 In het nieuwe multifunctionele zorggebouw komen op het gelijkvloers een kinderopvang, de sociale dienst en verscheidene zorgaanbieders, waaronder Kind&Gezin, een nierdialysecentrum en het Centrum voor Geestelijke Gezondheid. De verdiepingen bieden ruimte voor 35 comfortabele assistentiewoningen. 

De oplevering is op 28 februari. De toekomstige bewoners van 't Gastenhuys hebben hun assistentiewoning reeds mogen bezichtigen. Vanaf half maart gaan de eerste huurcontracten lopen. De bewoners mogen vanaf dan hun woning inrichten en hun verhuis op touw zetten.

De zeven partners voor de invulling van het multifunctioneel gelijkvloers zijn een onthaalbureau van Kind & Gezin, een Opvoedingswinkel (OLO), Peuterspeelpunt, Centrum Geestelijke Gezondheid (CGG), een Jongeren Advies Centrum (JAC-CAW), een nierdialysecentrum (AZ Turnhout) en een kindercrèche. Deze partners zullen gemeenschappelijke voorzieningen delen. Bovendien is de nieuwbouw ook verbonden met WZC Stede Akkers via een tunnel onder de Jaak Aertslaan. Het aanbod van zorg en medische diensten in Hoogstraten wordt zo niet alleen uitgebreider maar, zeker ook efficiënter.

 ’t Gastenhuys wordt een BEN-gebouw (Bijna Energie Neutraal). BEN-gebouwen verbruiken nauwelijks energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nodig is, wordt gehaald uit groene en hernieuwbare energiebronnen.              
Met de principes van circulair bouwen in het achterhoofd werd de gelijkvloerse verdieping aanpasbaar ontworpen. Zo werd er geopteerd voor een eenvoudige structuur met kolommen en balken, lichte invulwanden en een relatief hoge verdiepingshoogte. Op die manier wordt er rekening gehouden met eventuele nieuwe behoeften en wensen van de stad Hoogstraten in de toekomst.
In ’t Gastenhuys komt er naast een ondergrondse parkeergarage met een 42 plaatsen en ook een ruime fietsenparking met oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Bekijk hier de opbouw van 't Gastenhuys